top of page

EN FOLKESKOLE FOR ALLE-også elever med autisme

I 2016 gik hver fjerde elev med autisme ikke i skole. I dag er tallet steget til hver tredje. Den ærgerlige og foruroligende udvikling burde medføre øjeblikkelig handling fra politikerne. I stedet ser vi, at de i høj grad ser passivt til, alt imens elever med autisme bliver svigtet af et skolesystem, som ikke har ressourcerne eller fagligheden til at magte opgaven.


Et billede fra demonstrationen, hvor der ses en masse klapstole.
Fotograf: Privatfoto

I Autisme Ungdom ser vi en god skolegang som fundamental for ens udvikling og fremtidige trivsel. 

 

Vi foreslår derfor følgende: 

  1. Styrk medarbejdernes viden om autisme

  2. Elever med autisme skal opdages tidligere 

  3. Lettere og hurtigere adgang til specialskoler 

  4. Stop besparelserne på skoleområdet 

  5. En inklusionsindsats, der virker! 

 

”I de seneste år har vi set en tydelig tendens til kommunale besparelser på specialskoleområdet, en forringet faglighed, og et system, hvor det er blevet betydeligt sværere, at få tildelt en plads på en specialskole eller i en specialklasse. Samtidig bliver inklusion brugt til at proppe elever med autisme ind i almene klasser, uden reelt hensyn til deres behov for støtte og struktur i klasserummet. 

Derfor er det jo klart, at mange elever med autisme mistrives og ikke kan passe deres skole,” siger Mads Mikkel Dragholt, talsperson for Autisme Ungdom.


Demonstrationer og happenings

Autisme Ungdom har i forbindelse med kampagnen holdt demonstrationer og happenings flere steder i Landet. 200 klapstole, hvoraf 1/3 er malet røde på centrale pladser i de store byer danner rammen for et opråb til politikerne. De røde stole repræsenterer de tomme pladser i klasselokalet, hvor et barn med autisme ville have siddet. 1/3 af børn med autisme kommer ikke i skole. De har ufrivilligt skolefravær, fordi deres skoler ikke kan kompensere ordentligt for deres handicap, mener Autisme Ungdom. Autisme Ungdom sætter med stolene og bannerne fokus på, at alle børn med autisme har ret til at komme i skole.


Demonstrationerne gav pressedækning

Autisme Ungdoms talsperson, Mads Mikkel Dragholt medvirkede i TV2 Fyn, Tv2 Østjylland, på Tv2 Fyns hjemmeside samt i P4 Østjylland i forbindelse med demonstrationerne.

 

Se indslagene her:

 

 

 

P4 Østjylland, gå 1 time og 9 minutter ind i programmet: https://www.dr.dk/radio/p4aarhus/p4-weekend-aarhus/p4-weekend-2020-12-06 

 

Kampagnen løber resten af december, og der vil vi komme mere ind på vores fem forslag, så følg med på vores Facebook-side! Og hvis du nu allerede syntes det lyder fornuftigt kan du blive medlem (eller støttemedlem) af Autisme Ungdom, for 75 kroner om året på: www.autismeungdom.dk 

Dit medlemskab bidrager til vores arbejde for et mere autisme-venligt Danmark. 

 

Kampagnen er blevet til virkelighed med støtte fra bl.a. DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd og private donationer

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page