top of page

Vil du være oplægsholder til Introduktion til Autismens Verden?

Lukket
Introduktion til Autismens verden - grafik.png

I Autisme Ungdom er vi i gang med et projekt, vi kalder introduktion til autismens verden. Projektet er et formidlingsprojekt, hvor vi vil uddanne op til 10 af jer i, at holde oplæg om jeres oplevelser med at være autister, og derefter hjælpe jer ud og holde oplæg rundt omkring i landet for andre unge, der lige har fået deres autismediagnoser.

Dette er ansøgningen om at blive en del af oplægsholder teamet. ​Vi forbeholder os retten til at udvælge de deltagere, vi tænker har de bedste forudsætninger for at kunne gennemføre projektet succesfuldt, samt få en god oplevelse ud af det. Mere viden om selve oplægsaftenerne for nydiagnosticerede bliver offentliggjort senere på året.

 

Bliver du en af de op til 10 oplægsholdere, bliver du inviteret til en kursusweekend, som kommer til at ligge fra den 19. juli til den 21. juli. Der vil være mulighed for at deltage enten fysisk i Høje Taastrup, eller online, men det er et krav at man kan deltage til kursusweekenden, for at kunne være oplægsholder på projektet. Til selve kursusweekenden vil man modtage relevant undervisning, som skal klæde jer på til at holde oplæg rundt omkring i landet

 

Derefter vil de 10 unge oplægsholdere skulle udvikle deres egne oplæg, hvor de fortæller om jeres oplevelser med at få deres autismediagnose, og hvordan de oplever det at være autister. Det er ret frit, hvad man har lyst til at inkludere i sit oplæg, og der vil være mulighed for at få råd og sparring til selve oplægget undervejs. Til sidst har man mulighed for at melde sig på som oplægsholder i 1-2 af de 15 byer, Autisme Ungdom skal holde oplæg i, rundt omkring i landet. De unge oplægsholdere vil modtage et honorar for deres arbejde i forbindelse med oplægget, såfremt de ønsker det.

 

Projektet er blevet til med støtte fra Nordea fonden, Jascha fonden og Ludvigsens legat.

 

Spørgsmål til projektet kan sendes til Silke på mail silke@autismeungdom.dk

Deadline for ansøgning d. 30 april 2024

De 10 oplægsholdere vil blive udvalgt blandt indsendte ansøgninger hurtigst muligt efter. Alle ansøgere vil blive kontaktet efter, med besked om, hvorvidt de har fået en plads på oplægsholder-temaet eller ej.

Vil du gerne vide mere om det at være ung oplægsholder, inden du ansøger, så kan du melde dig til online informationsaften den 17. april ved at klikke her

 

Hvad kræver det dig?

 

Du skal opfylde følgende:

1: Skal være fyldt 18,  og endnu ikke fyldt 33 år

2: Skal være medlem af Autisme Ungdom

3: Skal have en officiel autismediagnose

4: Skal kunne deltage til kursusweekenden 19-21 juli enten fysisk eller online

5: Skal kunne udarbejde materiale i canva eller powerpoint til et oplæg af cirka 45 minutters varighed

6: Skal kunne afholde oplæg til introduktion til autismens verden i mindst 1 af de 15 byer vi skal afholde introduktion til autismens verden i.

 

Følgende byer er der planlagt oplæg i:

Region Hovedstaden:

København

Herlev

Hillerød

 

Region Sjælland:

Holbæk

Solrød

Næstved

 

Region Syddanmark:

Odense

Esbjerg

Aabenraa

 

Region Midtjylland:

Aarhus

Viborg

Herning

Region Nordjylland:

Aalborg

Thisted

Hjørring


 

Om kursus weekenden

 

Dato og tidpunkt

d. 19 juli til 21 juli 

 

Sted

Kursus weekenden foregår i Høje Taastrup, hvor der vil være mulighed for at tilvælge overnatning på et nærliggende hotel.

 

Program

Der vil blive undervist i at holde oplæg og lave powerpoints. Der vil også være en introduktion til autisme og faglige begreber.

Det mere detaljerede program kommer senere.

Forplejning

Der vil blive tilbudt forplejning på kursusweekenden. Der vil blive taget hensyn til forskellige madbehov.

 

Transport

Udgifterne til transport i forbindelse med weekenden vil blive refunderet. Husk at gemme billetter, kvitteringer mm.

 

For kørsel vil der blive betalt den lave kommunal sats, samt refusion af broafgifter.

 

Spørgsmål

Spørgsmål til projektet kan sendes til Silke på mail silke@autismeungdom.dk

Lukket
bottom of page