top of page

Vores historie

Idéen

Det hele startede med en idé i 2019, da et ungt autistisk menneske, ved navn Mads Mikkel Dragholt, ønskede at skabe en ungdomsorganisation for unge autister og unge med autisme tæt på livet.

Styregruppen dannes

Efter idéen blev godkendt af Landsforeningen Autisme, blev styregruppen dannet. Målet med styregruppen var at få lavet en generalforsamling, så foreningen kunne stiftes.

De fik b.la. lavet et udkast til et logo, som tildels bestod af den skrift vi stadig bruger i vores logo. Selve skriftten blev lavet af Nadia Arendal Ustrup.
 

Den første generalforsamling

Den 30/11/2019 blev Autisme Ungdoms stiftende generalforsamling afholdt. Der deltog omkring 50 mennesker fra hele Danmark, De var med til at sætte rammen for, hvordan Autisme Ungdom skulle formes.

Det blev et meget langt møde, men det blev gennemført og dermed Autisme Ungdom blev officielt stiftet d. 30 november 2019.

Det første år

Autisme Ungdom skulle nu igang med at føre visionerne ud i livet, og fik hurtigt stiftet de første 9 lokalafdelinger.

 

Men idet at vores første leveår var 2020, året hvor corona pandemien startede, fik vi nogle uventede udfordninger.

Det at skabe en hel ny forening midt i en pandemi, var ikke nogen let opgave. Foreningen klarede sig heldigvist stærkt igennem året og afsluttede 2020 med over 250 menige medlemmer.

Nuværende visioner

Autisme Ungdom er i dag over 750 medlemmer og arbejder dagligt for at gøre Danmark til et autismevenligt sted at leve.

bottom of page