Vores historie

Idéen

Det hele startede med en idé i 2019, da et ungt autistisk menneske ønskede at skabe en ungdomsorganisation for unge autister og deres pårørende. 

Styregruppen dannes

Efter idéen blev godkendt af Landsforeningen Autisme, blev styregruppen dannet. Målet for styregruppen var at få lavet en generalforsamling, så foreningen kunne stiftes.

Den første generalforsamling

Den 30/11/2019 blev Autisme Ungdoms stiftende generalforsamling afholdt. Der deltog omkring 50 mennesker fra hele Danmark, for at være med til at sætte rammen for, hvordan Autisme Ungdom skulle formes.

Det blev et meget langt møde, men det blev gennemført og Autisme Ungdom blev da stiftet i november 2019.

Det første år

Autisme Ungdom skulle nu i fuld gang med at føre visionerne ud i livet, og fik hurtigt stiftet de første 9 lokalafdelinger.

 

Men corona gjorde ikke denne opgave let. At skabe en helt ny forening, som ikke særligt mange kendte, midt i en pandemi, var ikke nogen let opgave. Alligevel klarede foreningen sig heldigvis stærkt igennem og afsluttede år 2020 med over 250 menige medlemmer.

Nuværende visioner

Autisme Ungdom er i dag over 350 medlemmer stærk og arbejder dagligt for at gøre Danmark til et autismevenligt sted at leve.