top of page

man. 28. aug.

|

Solrød Strand

Introduktion til Autismens verden - 28. august (fysisk)

Introduktion til autismens verden er et arrangement med fokus på at klæde unge autister og deres nærmeste bedre på, til at navigere i en hverdag, når et eller flere mennesker i husstanden er på autismespektret.

Tilmeldingen er lukket
Se andre events
Introduktion til Autismens verden - 28. august (fysisk)
Introduktion til Autismens verden - 28. august (fysisk)

Tid & sted

28. aug. 2023, 17.00 – 20.00

Solrød Strand, Solrød Center 33, 1 sal, 2680 Solrød Strand, Danmark

Om begivenheden

Når man er ung, og får en autismediagnose, kan det føles som om hele verden vendes på hovedet. Selvom det kan være en lettelse at få et svar på, hvorfor man har følt sig forkert hele livet, skal man pludselig lære sig selv og sine behov at kende på ny.

Det vil vi i Autisme Ungdom gerne hjælpe med. Derfor er vi gået sammen med Molis, og har planlagt dette arrangement, vi kalder introduktion til autismens verden.

Introduktion til autismens verden er et arrangement med fokus på at klæde unge autister og deres nærmeste bedre på, til at navigere i en hverdag, når et eller flere mennesker i husstanden er på autismespektret. Til introduktion til autismens verden vil der være 2 foredrag: Et fra Nina Schultz Hansen, psykolog hos Molis, med fokus på praktisk viden om autisme og hvordan det påvirker hjernen. Det andet foredrag vil være fra vores forperson, Silke, der fortæller om hvordan det opleves at være ung autist. Der vil altså både være faglig viden om autisme, samt personlige oplevelser med at få en autismediagnose som ung autist.

Som noget nyt, vil der være mulighed for at deltage både fysisk i Solrød samt online over zoom. Der er i alt 26 pladser i Molis’ lokaler i Solrød, hvor arrangementet afholdes, og der er plads til 100 online deltagere over zoom.

Program:

17:00-17:15: Velkommen til, gennemgang af planen for dagen.

17:15-18:00: Foredrag om autisme fra en psykolog Nina Schultz Hansen, med fokus på hvordan autisme påvirker hjernen, og hvilke strategier man kan bruge til at gøre hverdagen mere autismevenlig

18:00-18:15: Spørgerunde, hvor man kan spørge Nina om de ting man gerne vil vide

18:15-18:30: Pause

18:30-19:15: Foredrag fra vores forperson, Silke Ena Svare, hvor der bliver fortalt om hvordan det er at være autist med ADHD indefra, samt lidt om vores forening

19:15-19:30: Spørgerunde, hvor deltagere kan spørge Silke om det, der er behov for at spørge om.

19:30-20:00: Mulighed for kaffe/the, et stykke kage og networking med andre unge og deres støttepersoner ved interesse. 

20:00: Tak for i dag

Kort om foredragsholderne:

Nina Schultz Hansen er autoriseret psykolog og har mange års erfaring med autisme. Nina arbejder til daglig i Molis, en psykologisk praksis med speciale indenfor autisme og ADHD, hvor hun laver terapi, rådgivning, supervision og kurser. Nina kommer til at holde det første af dagens 2 foredrag.

Silke Ena Svare er 23 år gammel, autist med ADHD, forperson i Autisme Ungdom samt vores lokalafdeling Autisme Ungdom Midtsjælland. Silke fik sin autismediagnose som 16-årig, og sin ADHD-diagnose som 20-årig. Silke vil i det andet foredrag dele ud af sine erfaringer med tiden efter udredningsforløbet, relationerne til sine nærmeste, og sine oplevelser med at finde en vej i en verden, som ikke er designet til ens neurotype.

Information til fremmøde deltagere:

Deltagere over 33 år kan kun deltage med fysisk fremmøde, såfremt man deltager sammen med en ung i aldersgruppen 13 til og med 32 år. Er man fyldt 33 år, og har man ikke mulighed for at deltage sammen med en ung, skal man deltage online. Dette er for at sikre et trygt rum for de unge, der møder op på dagen.

Molis’ lokaler kan være lidt svære at finde frem til. Vi sætter skilte op igen i år, men man har også mulighed for at få tilsendt en rutevejledning. For at få den tilsendt rutevejledningen, så skriv en mail til Silke på silke@autismeungdom.dk.

Fra 19:30 - 20:00 vil der udover kaffe, kage og gode samtaler også være mulighed for at købe et begrænset udvalg af  Autisme Ungdom Merchandise.

Bliver man forhindret i at deltage på dagen, vil der være mulighed for at se en optagelse af foredraget. Der vil blive sendt en mail til alle med billetter til begivenheden, med et link til denne optagelse. Vær dog opmærksom på, at optagelsen kun vil være tilgængelig 48 timer efter arrangementets afholdelse, og den vil derefter blive slettet.

Deltagelse

 • Ung - 13 til og med 32 år

  Denne billet er gyldig for 1 ung i alderen 13 til og med 32 år

  25,00 kr.
  +0,63 kr. Servicegebyr
  Udsolgt
 • Voksen - 33 år eller derover

  Denne billet er for en voksen i alderen 33 år eller derover, og er kun gyldig ved ledsagelse af en ung i alderen 13 til og med 32 år

  50,00 kr.
  +1,25 kr. Servicegebyr
  Udsolgt

dette event er udsolgt

Del denne begivenhed

bottom of page