top of page

tirs. 18. apr.

|

København

PÅ SPEKTRET: Ben X - introduktion v. Silke Ena Svare

Autisme Ungdom og AU Hovedstaden er blevet inviteret med i et samarbejde med NAUK og Cinemateket, og nu er vi klar til at fortælle mere. I slutningen af april viser Cinemateket en række film om autister og/eller lavet af autister.

Der sælges ikke billetter
Se andre events
PÅ SPEKTRET: Ben X - introduktion v. Silke Ena Svare
PÅ SPEKTRET: Ben X - introduktion v. Silke Ena Svare

Tid & sted

18. apr. 2023, 19.30 – 21.45

København, Gothersgade 55, 1123 København, Denmark

Om begivenheden

Cinemateket skriver

Introduktion og debat om ungdom, usynlighed og autisme efter visningen den 18. april. Gæst denne dag er Silke Ena Svare, forperson i Autisme Ungdom, foredragsholder og selv ung autist med ADHD. Introduktion og debat varer i alt 45 minutter og foregår på dansk.   

Silke Ena Svare arbejder som forperson ihærdigt for at få belyst de  mange komplekse problemstillinger, der følger i kølvandet, når man har  en hjerne, der ikke er som de flestes. Hun er bl.a. fast deltager i  panelet i Autoradio, ”en podcast med autisme i tanken”, en meget aktiv  fortaler for Solsikkeprogrammet, og Silke Ena Svare er i det hele taget  en markant autistisk stemme, som tit optræder i medierne med sine klare  og velformulerede bidrag med det vigtige indefra-perspektiv.

Hvordan bestiller jeg billetter?

Du kan IKKE bestille billetter via vores hjemmeside, og du kan IKKE tilmelde dig via facebook. For at købe billetter til en forestilling, skal du enten benytte dig af Cinematekets hjemmeside eller købe dem ved fysisk fremmøde i Cinemateket.

Du kan finde billetterne til dette event her: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/ben-x-m-debat-ungdom-usynlighed-og-autisme

Billetfordele for Autisme Ungdoms medlemmer

Vi har aftalt med Cinemateket, at Autisme Ungdoms medlemmer kan købe billetter til rabatpris - dvs. 30 kr. under normalpris!! Ingen dokumentation af medlemskabet er nødvendigt. Man siger det bare i skranken, når man ankommer.

På Cinematekets hjemmeside kan man kun bestille billetter til normalpris. Skal du have din rabat, så reserver en plads - bestil på hjemmesiden og sig i skranken, at du er medlem af Autisme Ungdom i skranken, når du afhenter billetterne. På den måde er du sikker på at få rabatten. (Man behøver selvfølgelig ikke bestille billet hjemmefra. Man kan også købe dem ved fysisk fremmøde i Cinemateket).

Referat af Ben X fra Cinematekets hjemmeside

Ben er diagnosticeret med Aspergers syndrom. I skolen betragtes han som  en fyr fra en anden planet og bliver jævnligt udsat for hård mobning.  Ben trækker sig derfor ind i sit eget univers og bruger det meste af sin  tid på at spille sit yndlings-ridder-og-sværd-computerspil, Overlord.  Her er han helten, der frygtløst bekæmper de onde, og han har kontakt  med sin online-kæreste, Scarlite.   Da mobningen af Ben går over grænsen, planlægger han stille og roligt  sin helt egen specielle hævn. Filmen var Belgiens officielle  Oscar-bidrag i 2007 og har vundet mange festival-priser.

Obs: Vær opmærksom på, at filmen er anbefalet til 15+. Der er bl.a. scener med hård mobning, psykologbehandling, fysisk vold og selvmord.

Hvor kan jeg finde mere information?

Du kan finde en liste over alle de film, der bliver vist på Cinematekets hjemmeside: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/filmserier/serie/pa-spektret

Del denne begivenhed

bottom of page