top of page

man. 28. aug.

|

Zoom - link bliver sendt til tilmeldte

Introduktion til Autismens verden - 28. august (online)

Introduktion til autismens verden er et arrangement med fokus på at klæde unge autister og deres nærmeste bedre på, til at navigere i en hverdag, når et eller flere mennesker i husstanden er på autismespektret.

Tilmeldingen er lukket
Se andre events
Introduktion til Autismens verden - 28. august (online)
Introduktion til Autismens verden - 28. august (online)

Tid & sted

28. aug. 2023, 17.00 – 19.30

Zoom - link bliver sendt til tilmeldte

Om begivenheden

Når man er ung, og får en autismediagnose, kan det føles som om hele verden vendes på hovedet. Selvom det kan være en lettelse at få et svar på, hvorfor man har følt sig forkert hele livet, skal man pludselig lære sig selv og sine behov at kende på ny.

Det vil vi i Autisme Ungdom gerne hjælpe med. Derfor er vi gået sammen med Molis, og har planlagt dette arrangement, vi kalder introduktion til autismens verden.

Introduktion til autismens verden er et arrangement med fokus på at klæde unge autister og deres nærmeste bedre på, til at navigere i en hverdag, når et eller flere mennesker i husstanden er på autismespektret. Til introduktion til autismens verden vil der være 2 foredrag: Et fra Nina Schultz Hansen, psykolog hos Molis, med fokus på praktisk viden om autisme og hvordan det påvirker hjernen. Det andet foredrag vil være fra vores forperson, Silke, der fortæller om hvordan det opleves at være ung autist. Der vil altså både være faglig viden om autisme, samt personlige oplevelser med at få en autismediagnose som ung autist.

Som noget nyt, vil der være mulighed for at deltage både fysisk i Solrød samt online over zoom. Der er i alt 26 pladser i Molis’ lokaler i Solrød, hvor arrangementet afholdes, og der er plads til 100 online deltagere over zoom.

Program:

17:00-17:15: Velkommen til, gennemgang af planen for dagen. For online deltagere åbnes zoom kl 17

17:15-18:00: Foredrag om autisme fra en psykolog Nina Schultz Hansen, med fokus på hvordan autisme påvirker hjernen, og hvilke strategier man kan bruge til at gøre hverdagen mere autismevenlig

18:00-18:15: Spørgerunde, hvor man kan spørge Nina om de ting man gerne vil vide

18:15-18:30: Pause

18:30-19:15: Foredrag fra vores forperson, Silke Ena Svare, hvor der bliver fortalt om hvordan det er at være autist med ADHD indefra, samt lidt om vores forening

19:15-19:30: Spørgerunde, hvor deltagere kan spørge Silke om det, der er behov for at spørge om.

19:30-20:00: Mulighed for kaffe/the, et stykke kage og networking med andre unge og deres støttepersoner ved interesse. For online deltagere lukkes zoom kl 19:30

20:00: Tak for i dag

Kort om foredragsholderne:

Nina Schultz Hansen er autoriseret psykolog og har mange års erfaring med autisme. Nina arbejder til daglig i Molis, en psykologisk praksis med speciale indenfor autisme og ADHD, hvor hun laver terapi, rådgivning, supervision og kurser. Nina kommer til at holde det første af dagens 2 foredrag.

Silke Ena Svare er 23 år gammel, autist med ADHD, forperson i Autisme Ungdom samt vores lokalafdeling Autisme Ungdom Midtsjælland. Silke fik sin autismediagnose som 16-årig, og sin ADHD-diagnose som 20-årig. Silke vil i det andet foredrag dele ud af sine erfaringer med tiden efter udredningsforløbet, relationerne til sine nærmeste, og sine oplevelser med at finde en vej i en verden, som ikke er designet til ens neurotype.

Information til online deltagere:

Alle der er tilmeldt online deltagelse vil få tilsendt en mail med et zoomlink senest 26. august kl 20. Det er det link, man skal åbne for at se med, når vi livestreamer de 2 foredrag.

Der er i alt plads til 100 personer logget ind på Autisme Ungdoms zoom ad gangen - men man kan sagtens sidde flere personer og kigge på den samme skærm. Derfor behøver man kun købe 1 online billet pr. skærm man kigger med fra. Vi anbefaler derfor, at hvis man har venner eller bekendte, man gerne vil se foredraget sammen med, så nøjes med at købe 1 billet og sæt jer sammen ved computeren, hvis det er muligt. På den måde kan så mange personer som muligt se foredraget online.

Bliver man forhindret i at deltage på dagen, vil der være mulighed for at se en optagelse af foredraget. Der vil blive sendt en mail til alle med billetter til begivenheden, med et link til denne optagelse. Vær dog opmærksom på, at optagelsen kun vil være tilgængelig 48 timer efter arrangementets afholdelse, og den vil derefter blive slettet.

Deltagelse

  • Online deltager

    Denne billet giver adgang til at se optagelsen af introduktion til autismens verden fra 1 valgfrit device

    35,00 kr.
    +0,88 kr. Servicegebyr
    Salg slut

Total

0,00 kr.

Del denne begivenhed

bottom of page