top of page

Mød vores hovedbestyrelse 2021

Af autisme ungdoms hovedbestyrelse

Talsperson, Silke Ena Svare

Halløj!

Mit navn er Silke, jeg er 20 år gammel, jeg er diagnosticeret med Aspergers syndrom, og så blev jeg valgt som talsperson på vores årsmøde den 13. marts.

Jeg har været med i projektet siden styregruppen blev lavet i oktober 2019, og siddet i Autisme Ungdoms daglige ledelse siden vi blev stiftet i november 2019. Jeg har nemlig har været foreningens kasserer, indtil jeg blev valgt som talsperson for snart 2 uger siden. Derudover sidder jeg også som formand i lokalafdeling Midtsjælland.

Når ikke jeg laver Autisme Ungdom relaterede ting, studerer jeg HF enkeltfag på HF&VUC Roskilde. Jeg bor i byen sammen med min kæreste så det er dejligt tæt på. Ellers er jeg glad for at strikke, at dele ud af min hverdag med autisme på instagram, spise frokost med veninderne, stene supernatural med kæresten, og at lave modelbilleder på hobbyplan. Karaoke er også en fast del af hverdagen, da jeg synger en del

Jeg er en del af Autisme Ungdom, fordi jeg tror på der er brug for os, og fordi jeg tror på vi kan gøre en forskel for en masse unge som os selv. Derudover er jeg fortaler for, at der skal være plads til alle, og man skal have det sjovt imens man laver foreningsarbejde. Derfor oplever man ikke et møde eller oplæg med mig, uden jeg fyrer en dårlig joke af

Jeg ser frem til det næste år som jeres talsperson, og igen tak for at I valgte mig

Ezra Lundstoft Thomsen, Landssekretær

Mit navn er Ezra Thomsen jeg er 22 år gammel,, jeg er transmand, og jeg er blevet valgt som landssekretær.

Jeg har før været partipolitisk aktiv, og glæder mig til at bruge min erfaring derfra i autisme ungdom. Jeg blev diagnosticeret med autisme for lidt over to år siden, men har arbejdet med autisme og andre handicap i en del år. Jeg håber på sammen med resten af organisationen at kunne lave bedre vilkår for alle på autismespektret.

AirBrush_20210313142943__01.jpg
received_947247906091868__01.jpg

Angelina Mortensen, Landskasserer

Halløj

Mit navn er Angelina, jeg er 20 år gammel og har været en del af hovedbestyrelsen siden starten og har været en del af daglig ledelse siden august sidste år. Først som Landssekretær og nu som Landskasserer.

Jeg fik min diagnose som 16-årige og har siden gerne ville have et fællesskab jeg kunne være en del af. Det er også det mit primære fokus. Jeg vil rigtig gerne skabe en fællesskab for alle med autisme og deres pårørende at være en del af, så de ved at man har et sted at gå til.

Jeg ser frem til at møde så mange medlemmer som muligt og fortsætte mit arbejde i daglig ledelse, som vi kan gøre Autisme Ungdom til den bedste forening som muligt.

IMG_20200919_195209_edited.jpg

Andreas Koch, menigt hovedbestyrelsesmedlem

Mit navn er Andreas Koch

Jeg er 27 år gammel, jeg er både autist og har ADHD. Jeg har været en del af autisme ungdoms hovedbestyrelse siden den stiftende generalforsamling. Ud over det er jeg også formand for Autisme Ungdom Vestsjælland.

Mit fokus har ligget i den tekniske afdeling og den grafiske afdeling i det første år. Jeg har hjulpet med vores logo og hjulpet til når der skulle laves nogen tekniske ændringer her og der.

Men det her år har mit fokus ligget på at skabe et stærkere netværk for unge autister (og i de seneste dage til folk der har det nært) Med vores discord server og alle de arrangementer der bliver holdt på den.

Jeg håber at jeg i fremtiden kan få gjort endnu mere ud ad serveren og at jeg kan hjælpe mere til med det tekniske/grafiske. Og at jeg kan hjælpe endnu flere af vores medlemmer.

Screenshot_20210322-151142__01__01.jpg

Christoffer Høyer Rasmussen, menigt hovedbestyrelsesmedlem

Halløjsa

Mit navn er Christoffer og jeg er 25 år gammel og er bosat i Maribo på Lolland. Jeg har selv infantil autisme og det har taget mig mange år før jeg valgte og tag diagnosen til mig og begynde og italesætte og bryde tabuet.

Jeg arbejder til dagligt som Butiksmedhjælper i Fakta - Nykøbing Falster. Hvor jeg blandt andet sidder i kassen, sætter vare op osv. I fritiden er jeg spejderleder, hvor jeg har de store spejdere. Derudover har du nok set mig på scenen eller på film/tv jeg medvirker i diverse produktioner hvor jeg nogle gange har replikker og andre gange går jeg bare forbi, du har måske set mig f.eks. I "Historien om Danmark" på DR1. Har spillede teater siden efteråret 2006 og har lavet film og tv siden januar 2012. Jeg elsker magien i teater og film verden!

Siden efteråret 2019 har jeg være en del af Autisme Ungdom, først i styregruppen frem til den Stiftende Generalforsamling, så i hovedbestyrelsen, så som suppleant og nu er jeg så tilbage i hovedbestyrelsen. Derudover er jeg lokalformand for Autisme Ungdom Storstrøm. Jeg vil rigtig gerne være med til og bryde tabuet og være med til sætte rammen om fremtidens unge mennesker med autisme tæt på livet. Jeg har mange års erfaring i bestyrelsesarbejde og har lavet flere arrangementer, events mv.

 

Håber vi ses i Autisme Ungdom

87879364_185835326059421_659352544797419

Emilie Bilet Kroman, menigt hovedbestyrelsesmedlem

Hejsa!

 

Mit navn er Emilie, jeg er 25 år gammel, og jeg bor i Vejle. Jeg er uddannet audiologopæd, men lige nu går jeg som så mange andre derhjemme og venter på, at landet åbner op igen. Jeg har det sidste halve år både været menigt medlem af hovedbestyrelsen og næstformand i Autisme Ungdom Trekanten. Jeg har dog valgt ikke at genopstille til lokalbestyrelsen, fordi jeg gerne vil fokusere mere på mit arbejde i hovedbestyrelsen.

Jeg var 23 år gammel og i gang med min kandidatuddannelse, da jeg fik diagnosen Asperger syndrom d. 18. februar 2019 (fun fact: d. 18. februar er International Asperger’s Day!). Siden da har det faktisk vist sig, at jeg ikke er den eneste autist i familien.

Til årsmødet d. 13. marts var jeg så heldig at blive genvalgt som menigt bestyrelsesmedlem, og jeg glæder mig helt vildt til at se, hvor vi som forening er på vej hen. Jeg kæmper for, at piger og kvinder med ASF bliver genkendt, udredt og diagnosticeret lige så tidligt som drenge og mænd gør det. Og så er det selvfølgelig et kæmpe plus at der altid er fantastisk stemning (og som regel en kat eller to (Pusle <3 ) til hovedbestyrelsesmøderne).

IMG_20200829_194119_edited.jpg

Hanne Jægerlund, menigt hovedbestyrelsesmedlem

Hejsa, mit navn er Hanne. Jeg er 17 år gammel. Jeg bor i Emmerlev, en lille by tæt ved den dansk tyske grænse. Til daglig bruger jeg meget tid på at være kreativ. Jeg elsker at tage billeder, designe ting jeg kan bygge, både store møbler og mindre ting som fx fuglehuse. Jeg laver også perler, hækler, tegner, maler, laver miniature ting osv. (og så bruger jeg nok lidt for mange timer på at spille sims)

Jeg elsker naturen og finder stor ro og glæde ved at være udenfor, jeg elsker at gå ture.

Jeg fik min autisme diagnose for omkring 2 ½ år siden, efter mange år i psykiatrien, hvor der primært har været fokus på de komorbide lidelser jeg i årenes løb desværre har udviklet, som følge af en uopdaget autisme diagnose. Jeg har i mit forløb altid følt at jeg manglede et fællesskab jeg kunne spejle mig i. Det findes heldigvis i Autisme Ungdom. Hvor det er okay at være lidt anderledes.

Jeg er nu så heldig at være blevet valgt ind som menigt hovedbestyrelsesmedlem.

Det er jeg rigtig glad for. Jeg er rigtig spændt på det arbejde der ligger forude, og jeg glæder mig til at være med til at styrke foreningens fællesskaber og bidrage til Autisme ungdoms politiske linje.

received_2837591803157772.jpeg

Naja Kirstine Føste, menigt hovedbestyrelsesmedlem

Hej folkens! Mit navn er Naja og jeg er 24 år gammel. Jeg bor i Odense sammen med min kat, Pusle, så hvis du nogensinde møder mig til et zoom møde er sandsynligheden for at du kun kan se en katterøv rimelig stor. Derudover er jeg formand i Autisme Ungdom Fyn, hvor jeg sammen med min dejlige bestyrelse prøver at stable nogle fede og hyggelig arrangementer (både online og fysisk) på benene.

 

Jeg blev diagnosticeret med atypisk autisme som 13 årig, så efter en rum tids krise over også at være mærkelig (eller du ved atypisk) i forhold til de andre autister (the horror of teenage angst ) endte jeg her, hvor jeg så til årsmødet blev genvalgt som menigt hovedbestyrelsesmedlem. Jeg glæder mig rigtig meget til at forsætte med at hjælpe jer alle sammen med at gøre forening endnu federe og styrke fællesskabet i foreningen.

IMG_20200919_195101_edited.jpg

Silas Dam, menigt hovedbestyrelsesmedlem

Mit navn er Silas Dam, jeg er 22 år gammel, og jeg er diagnosticeret med autisme (jeg fik Asperger's diagnosen som ti årig, for at være helt specifik).

Jeg har været menigt hovedbestyrelsesmedlem siden årsmødet i 2020, og derudover er jeg også forperson for Autisme Ungdom Region Hovedstaden, som er min lokalafdeling.

Jeg har det altid bedst, når jeg kæmper for en god sag, så den politiske og aktivistiske del af Autisme Ungdom er mit største fokus. Men når det er sagt, så sætter jeg også stor pris på fællesskabet, da jeg personligt føler, at jeg ofte snakker bedst med andre autistiske mennesker. Derfor ser jeg frem til alle vores fremtidige arrangementer, hvor vi kan mødes fysisk, så snart corona altså tillader det

162774818_489503375790778_26772513361324
bottom of page