top of page

tors. 18. aug.

|

Solrød Strand

Introduktion til Autismens verden - 18. august

Når man er ung, og får en autismediagnose, kan det føles som om hele verden vendes på hovedet. Selvom det kan være en lettelse at få et svar på, hvorfor man har følt sig forkert hele livet, skal man pludselig lære sig selv og sine behov at kende på ny.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Introduktion til Autismens verden - 18. august
Introduktion til Autismens verden - 18. august

Tid & sted

18. aug. 2022, 17.00 – 20.00

Solrød Strand, Solrød Center 33, 1 sal, 2680 Solrød Strand, Danmark

Om begivenheden

Når man er ung, og får en autismediagnose, kan det føles som om hele verden vendes på hovedet. Selvom det kan være en lettelse at få et svar på, hvorfor man har følt sig forkert hele livet, skal man pludselig lære sig selv og sine behov at kende på ny.

Det vil vi gerne hjælpe de unge med i vores lokalområde. Derfor er vi i Autisme Ungdom Midtsjælland gået sammen med Molis, og har planlagt dette arrangement, vi kalder introduktion til autismens verden.

Program:

17:00-17:15: Velkommen til, gennemgang af plan for dagen

17:15-18:00: Foredrag om autisme fra en psykolog Nina Schultz Hansen, med fokus på hvordan autisme påvirker hjernen, og hvilke strategier man kan bruge til at gøre hverdagen mere autismevenlig

18:00-18:15: Spørgerunde, hvor man kan spørge psykologen om de ting man gerne vil vide

18:15-18:30: Pause

18:30-19:15: Foredrag fra vores forperson, Silke Ena Svare, hvor der bliver fortalt om hvordan det er at være autist med ADHD indefra, samt lidt om vores forening

19:15-19:30: Spørgerunde, hvor forældre og unge kan spørge Silke om det, der er behov for at spørge om.

19:30-20:00: Mulighed for kaffe/the, et stykke kage og networking med andre unge og deres støttepersoner ved interesse

20:00: Tak for i dag

Kort om foredragsholderne:

Nina Schultz Hansen er autoriseret psykolog og har mange års erfaring med autisme. Nina arbejder til daglig i Molis, en psykologisk praksis med speciale indenfor autisme og ADHD, hvor hun laver terapi, rådgivning, supervision og kurser. Nina kommer til at holde det første af dagens 2 foredrag.

Silke Ena Svare er 22 år gammel, autist med ADHD, forperson i Autisme Ungdom samt vores lokalafdeling Autisme Ungdom Midtsjælland. Silke fik sin autismediagnose som 16-årig, og sin ADHD-diagnose som 20-årig. Silke vil i det andet foredrag dele ud af sine erfaringer med tiden efter udredningsforløbet, relationerne til sine nærmeste, og sine oplevelser med at finde en vej i en verden, som ikke er designet til ens neurotype.

Andet:

Da vi er en ungdomsforening, og det er de unge, der er målgruppen, kan man godt deltage som ung uden støttepersoner, men man kan ikke deltage som forælder uden en eller flere unge. Da det er første gang vi afholder arrangementet, vil også der blive sendt en evaluering ud til jer på mail efter arrangementet er afholdt. Den håber vi, at så mange af jer som muligt vil besvare.

Arrangementet er blevet til med støtte fra Det Obelske Familiefond, og vi er meget taknemmelige for deres støtte til projektet.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at finde vej, så ring til Silke på 21895088 eller send hende en mail på silke@autismeungdom.dk

Deltagelse

 • Billet - Ung 13 til og med 29

  Denne billet er for unge i alderen 13 til og med 29 år

  50,00 kr.
  +1,25 kr. Servicegebyr
  Udsolgt
 • Billet - Støtteperson over 30

  Denne billet er for dig, der deltager som støtteperson til en ung i alderen 13 til og med 29 år

  100,00 kr.
  +2,50 kr. Servicegebyr
  Udsolgt

dette event er udsolgt

Del denne begivenhed

bottom of page